Charlie samen naar de Efteling

Samen naar de Efteling

Op woensdag 15 juni zijn we met elkaar naar de Efteling geweest. Het was Charlie zijn wens , om naar de Efteling te gaan, maar om alles op één dag te doen is bijna niet te verwezenlijken. Daarom gekeken of er mogelijkheden waren om een dag van te voren al naar een bungalow in de buurt te gaan om de dag erna ten volle van de Efteling te kunnen genieten. Alles gewikt en gewogen en Charlie kon ons daarbij toch duidelijk maken dat wij als gezin mee mochten. Broer Rämon, zus Chantal, zwager Koen ,neefjes  Ian , Rowan en nichtje Liv.

Nou en dan gaat het balletje rollen,  er moet toch wel het een en ander worden geregeld : vervoer, bungalow, hoog/laag bed , tillift en zeker iets van verzorging. Zo fijn dat alle lieve mensen van de verzorging met me mee gaan denken. Blijkt dat er naast de Efteling een bungalow park zit Bosrijk, die ook beschikt over enkele zorg-bungalows. De keuze valt op een 12 persoon huis, met beneden een slaapkamer en meerdere slaapkamers boven. Het bed en de tillift kunnen we via Welzorg regelen, zij declareren alles weer via Zorg en Zekerheid. En na uitleg hoe Charlie zijn toestand is, mogen we zelfs een extra bed huren die in de huiskamer komt te staan, op deze manier is Charlie er echt de hele tijd bij. Maar dan ook nog een dingetje, wie van de verzorging is bereid om met ons mee te gaan. Charlie heeft zijn keuze al snel gemaakt en gelukkig stemmen beide dames hiermee in. Wat een geweldige keuze. Romy en Anella gaan mee. En nog meer goed nieuws, de bus van Oudshoorn met twee fantastische chauffeurs gaan ons brengen en ophalen. Leen Janzen en Piet van Zaal. Vanuit Oudshoorn mochten we al het benodigde qua verzorging voor Charlie meenemen en hoefden we ons daar geen zorgen over te maken.

Naarmate de reis dichterbij kwam ( en het toch wel spannend  werd ) , zijn we de koffers in gaan pakken. Daags ervoor waren de weerberichten niet echt optimaal , maar  gelukkig de weergoden waren ons super gezind. Alleen op de heenreis een flinke bui en toen we aankwamen werden we begroet door een inmiddels waterig zonnetje. Maar dat kon de pret niet drukken. Toen alles uitgeladen was en iedereen binnen was brak echt de zon door.

Met z'n allen in de Fata Morgana

Met z’n allen in de Fata Morgana

Met vereende krachten is Charlie mee geweest in de Fata Morgana, hebben we woensdagavond naar de watershow gekeken en wat rondgelopen. Donderdag naar de diverse attracties gekeken waar de neefjes en zijn nichtje in durfden te gaan. Naar de show van Ravelijn geweest en redelijk op ons gemak door het sprookjesbos gelopen. Zo fijn dat de bungalow op loopafstand was, zodat we daar tussendoor naar toe konden. Lang niet alles kunnen bekijken, dus wie weet…

Charlie en ik zijn rond 12;30 weer terug op de Oeverzijde met een prachtige ervaring rijker, het woord om dit te omschrijven moet nog worden uitgevonden. Wat hebben we genoten, een prachtig huis van alle gemakken voorzien, het weer en vooral het gezicht dat Charlie ook zo genoot van het samenzijn. Samen, het was het toverwoord waardoor Charlie zelfs wat verstaanbare woorden heeft uitgesproken, zij het moeizaam. Wat koesteren we deze dagen, dank aan iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt.

Wouthera Hermans

Leave a Reply